‘Andries Knevel ontvangt wekelijks christelijke denkers, vernieuwers, markante figuren en inspirerende voorbeelden in het sfeervolle Naarden-Vesting,’ staat er bij de introductie van het tv programma ‘Andries’. Toen ze me uitnodigden, werd ik wel een beetje zenuwachtig van die grote woorden!

Maar het gesprek in de Vesting was leuk en ontspannend. Als je het mij vraagt, was Andries veel te aardig, hij had best wat pittiger vragen mogen stellen! Al eerder had hij me geïnterviewd voor de radio, toen mijn boek ‘God in de stad’ net was uitgekomen. Het klikte tussen ons. Dit gesprek is persoonlijke: over een ‘schippersdochter die een passie voor de stad ontwikkelt’.

Bekijk hier de uitzending.

Hieronder de promo

Op de site van de EO is te lezen over het programma:

Ze is een schippersdochter, die jarenlang met Mercy Ships de wereld rond voer. Toen ze terug aan wal kwam raakte ze bevlogen met de stad Rotterdam.

Als schippersdochter hielp Gea al vroeg mee op het schip. ‘Ik was matroos vanaf mijn veertiende’. Toen ze trouwde met een kapitein besloot het kersverse echtpaar zich aan te melden bij Mercy Ships. Samen met hun vier kinderen voeren Gea en haar man met het hospitaalschip Anastasis negen jaar lang de hele wereld rond.

Eenmaal terug aan wal zocht Gea naar een manier om als christen impact te hebben in haar stad. Ze nam de leiding van een groepje dat bad voor Rotterdam. Ze schreef er ook een boek over: ‘God in de stad’.

Later kwam Gea in contact met allochtone Rotterdammers die het nageslacht waren slavenarbeiders. Het slavernijverleden van Nederland was voor deze mensen een realiteit waar ze nog elke dag mee te maken hebben. Gea schreef opnieuw een boek ‘God is niet wit’.