Het thema Business as Mission is actueel. Vanuit diverse invalshoeken houden mensen zich ermee bezig. Hierbij een greep uit een aantal interviews die ik had met mensen: kerkplanters, ontwikkelingswerkers, kerkleiders en zakenmensen.

IMG_3189

Paul Unsworth, Brick Lane, Londen

Kerkplanters gaan met social entrepreneurship aan de slag. Baptisten predikant Paul Unsworth heeft in Brick Lane, een drukke multiculturele straat in Londen een Grand Cafe opgezet. Johannes van den Akker gaat een klooster beginnen in de Kleiflat, en Kleibier brouwen in Amsterdam Zuidoost. Deze kerkplanters willen goede relaties opbouwen met andersdenkenden, en van daaruit hun leven delen. Een bedrijf met een visie ‘vanuit gemeenschap, ten behoeve van de gemeenschap’ biedt ongekende mogelijkheden om aan te sluiten bij de samenleving en die samenleving te zegenen.

IMG_2523

Jaap Jan Verboom

Van doneren naar investeren
Binnen vermogenfondsen en ontwikkelingorganisaties is een trend gaande: van doneren naar investeren. Vanwege een terugtrekkende overheid, en andere financiele stromen. Ook zien ze het belang om mensen te helpen om op hun eigen benen te staan; werk en bedrijf bieden daartoe kansen.

Jaap Jan Verboom begeleidt bedrijven binnen ICCO (ontwikkelingsorganisatie PKN) en vertelt hoe hij mogelijkheden ziet om structurele veranderingen te bewerkstelligen binnen de ontwikkelingshulp.

Herontdekking van wat God zegt over werk & business
Kerkdenominatie Rafael (Foursquare Internationaal) heeft Business as Mission als een van hun strategieën omarmt. Dit is een teken van een bredere beweging: christenen zijn zich aan het heroriënteren op de Bijbelse kijk op werk, business en holistische missie. Ze (her)ontdekken daarbij belangrijke waarden.

IMG_3147

Gert-Jan Huisman

Korte termijn denken en snelle winst maakt samenleving ziek
Gert-Jan Huisman richt zich op structurele veranderingen binnen in het bedrijfsleven. Geen snelle exits, en snel geld. Maar investeren op basis van waarden, vertrouwen en lange termijn relaties. Hij wil het tij mee helpen keren, ondermeer middels Anders Invest.

Prachtig om zulke integere mensen te ontmoeten, die zich inzetten en tegen de stroom inzwemmen. Vanuit een roeping.

Het Lichaam van Christus is aan het werk! Dat heb ik de afgelopen tijd opnieuw mogen zien.

  

Bestel alvast boeken voor de actieprijs van 10 euro!

Bij bestellingen van 10 of meer, kun je voor 30 oktober boeken bestellen voor €10 euro per stuk. (Daarna kosten ze € 16,95)

Stuur me een mailtje met je bestelling >>>