BUSINESS AS MISSION

Een wake-up call voor kerk, werk en samenleving

Bestellen kan hier    (let op: via deze site verkrijgbaar, slechts beperkt in enkele boekwinkels)

Dit boek biedt handvatten aan ondernemende mensen binnen en buiten de kerk. Die hoop en perspectief willen brengen in de wereld. Zowel in ontwikkelingslanden als dichter bij huis, tot in hun eigen wijk. Omdat ze geloven dat de kerk midden in de samenleving behoort te staan.

Business as Mission laat, als eerste in het Nederlands taalgebied, zien hoe een bedrijf positieve verandering in de samenleving kan bewerken. De theorie wordt geïllustreerd met inspirerende praktijkverhalen van zakenmensen, kerkplanters, ontwikkelingswerkers, zending- en kerkleiders, onder wie Gert-Jan Huisman, Johannes van den Akker, Kees de Zwart, Jaap-Jan Verboom, Jan-Willem Aalderink, Georges Dubi, Harm Tomassen, Arleen Westerhof en Piet Brinksma.

Wat anderen zeggen…

‘Dit boek biedt volop inspiratie voor bedrijfsleven en kerk om concreet tot zegen te zijn in het hier en nu’    Lans Bovenberg (Economie Tilburg University)

‘Een nieuw hoofdstuk in het oeroude verhaal over zending’  Stefan Paas (Missiologie VU en Kampen)

‘God bij alle aspecten van onze bedrijfsvoering betrekken; dat is van belang, want business is mission!’   Wim Kater (CBMC)

‘BAM geeft handvatten om christelijke thema’s lokaal actief uit te dragen’  Walter Willigenburg (oprichter Stichting HiP)

Meer over het boek

Business as Mission introduceert een visie op zakendoen die de afgelopen twee decennia wereldwijd steeds concreter vorm krijgt. Een visie gebaseerd op de Bijbel, met als trefwoorden gerechtigheid, waardigheid en heelheid. Waarin relaties centraal staan en het evangelie zowel leidraad is, als mag worden doorgegeven. 

IMG_3228

Auteur & team

Auteur Gea Gort (midden) onderzoekt, schrijft en spreekt over missie in de hedendaagse context. De Zweed Mats Tunehag is consultant, en heeft de afgelopen twintig jaar Business as Mission internationaal ontwikkeld. Monique Fahner is politicoloog en specialiseerde zich in vraagstukken over de verhoudingen tussen macht en armoede.