De eerste negen maanden van het Business as Mission project, voelde alsof er een grote, zware BAM-bal de berg opgeduwd moest worden (gelukkig had ik bij dat proces super toffe teamgenoten!). Nu negen maanden later, lijkt het alsof de bal over de top heen is. Wow. Benieuwd waar die bal heen gaat rollen!

Enkele wetenswaardigheden…

Lobby en research
Velen namen de tijd om met ons te praten. We spraken met leiders van Dorcas, Woord & Daad, ICCO, Kerk in Actie, Agape, Micha, Interserve, JmeO, CU/WI, NZR, CAMA, WEC, World Vision, Cordaid, Missie Nederland, European Summit en nog meer… Docenten aan CHE, Radboud en VU. Zakenlieden vanuit Crown Companies, CBMC, GIDSnetwerk, Ondernemersnetwerk en meer. We spraken ook kerkleiders en kerkplanters.

FinanciënLOGO-gr
Het fonds Kerk en Wereld heeft een flinke bijdrage toegezegd. Dat hoorden we echter pas eind mei… (pfff, zucht van verlichting!). Ook hoorden we toen dat het Jagstspoelfonds bijdraagt aan de drukkosten. Intussen konden we wel onkosten betalen uit een eerdere bemoedigende fondsbijdrage – anoniem – via de PKN.En een aantal ondernemers en organisaties gaan ondersteunen door een advertentie/aanbeveling te kopen.

De eerste maandelijkse ondersteuners!
De eerste ondersteuners zijn in januari begonnen met maandelijkse steun, zodat ik me kan richten op dit soort projecten. Al met al is het bijzonder: ik heb de afgelopen 9 maanden vrijwel geen inkomen gehad, maar sta toch nog in de plus. Dit mede dankzij twee onverwachte belasting teruggaven, en meevallertjes zoals een APK van 29 euro (voor m’n 19 jarige prachtige Barchetta!). En, zonder de ondersteuning van mijn levenspartner zou ik dit natuurlijk niet kunnen doen; ondersteuning op allerlei fronten!

Zelf uitgeven…
“Dit boek gaat niet verkopen in de boekhandel,” waarschuwden uitgevers. Tja, boekhandels… Maar, ik geloof heilig in het belang van dit onderwerp, dus dan maar zelf de Nederlandse editie uitgeven. Een nieuw avontuur!

Boeken alvast bestellen? Voor 30 oktober kan dat voor de actieprijs van € 10,- (bij 10 exemplaren of meer). Daarna kosten ze € 16,95 per stuk. Als je vragen hebt, stuur mij een mailtje

Wat een geweldig BAM-team!!  
Wat een passie, betrokkenheid en inzet van teamgenoten en medewerkers! Verschillenden van hen zetten zich zelfs vrijwillig in. Wat een zegen, wat een voorziening. Ik ben er nog zwaar van onder de indruk!

Marjolein Roelfsema met haar energieke persoonlijkheid, bracht in de bal-duwfase een flinke dosis energie in het team.

 

 

IMG_1833

Charlotte Klop blijkt een geweldige vertaalster! En meer!

Unknown

Natasja Bakker beet zich vast in het bellen van docenten van Bijbelscholen.

IMG_1986

Radka Kuijpers ondersteunt bij algehele communicatie. Altijd weer professioneel én gezellig!

IMG_3106

Met medeauteur Mats Tunehag kun je lachen, en Monique Fahner is super! Die beschikt ook nog over een hele flinke dosis denkkracht. Eh, Mats gelukkig ook! :-)

 

 

 

 

 

 

 

images

Vormgever Timon Both is harstikke creatief!

 

welkom-1

Nelleke de Jong is léuk, punctueel en creatief. Plus ze heeft ervaring met het redigeren van boeken.

IMG_3318

Dankbaar voor Piet Brinksma en Walter Willigenburg van Stichting Act Foundation. Zij geven ruggesteun aan het project. Dit was een gezellig uitje met betrokkenen bij Act.

 

IMG_6939

Zonder steun van Menno, m’n geweldige levenspartner, zou ik dit allemaal niet kunnen doen!

PIONIEREN

Pionieren…
voelt als een weg banen door de jungle
mistig… vertrouwen….

onderweg puzzelstukjes verzamelen
passen ze? waar is dat missende stukje?!
onrust… vertrouwen…

Doorgaan op het slingerende pad…
vermoeid… twijfel…
en toch, dat vertrouwen blijft…

dan, trekt de mist op,
dan komen zo maar stukjes uit de hemel vallen

dankbaar kijk ik terug
dankbaar kijk ik naar Boven
dankbaar kijk ik opzij – naar prachtige mensen naast me op dit pad!