IMG_0255Menno is gevraagd om deel te worden van het leiderschapsteam van onze kerk: Crossroads Rotterdam. We zijn gezegend met zo’n kerk, echt een super club met veel jonge mensen. Menno geniet ervan om met hen op te trekken, en zij zijn blij met zijn stabiliteit en wijsheid – want jawel: Menno is de oudste in de kerk!

 

IMG_2212

 

Afgelopen kerstdagen hebben we als familie een paar dagen een huis met elkaar gehuurd. Het was een gezellige drukte: acht kinderen, plus acht kleinkinderen – en nog twee baby’s op komst! (van Daniel & Victoria, en Christiaan & Anne-Margriet).

 

Een gangmaker

Gea Gort Portret-70

Een bevriende uitgever, Henk Medema, zei onlangs tegen me: “Wat jij doet, is veel meer dan een boek, of een serie boeken: het gaat om een netwerk van mensen en activiteiten. Je bent een gangmaker; een pionier.”

Dat ‘gangmaken’ kun je niet alleen. Jarenlang worstelde ik in mijn eentje; tenminste zo voelde het vaak. Dit najaar kwam een team – bijna letterlijk – uit de hemel vallen. Mensen die zich belangeloos inzetten. Wat een zégen! Ik kan het nog amper geloven. Het is echt heerlijk om samen te werken met anderen!

 

Teamleden

IMG_1995

Radka

Radka Kuipers is een topper! Zij heeft mijn nieuwe website gebouwd en vormgegeven. Samen overleggen we, en zij weet die veelheid van ideeën en activiteiten op een geordende wijze te communiceren.

 

IMG_1816

IMG_0751

Mats

Marjolein Roelfsema (rechts) en Monique Fahner (midden) ondersteunen het Book & Go project. Ze denken inhoudelijk mee, doen research en fondsaanvragen. Plus benaderen organisaties en individuen met de vraag Business as Mission binnen hun kringen onder de aandacht te brengen. Als we er met z’n drieën aankomen, snappen mensen: er staat iets te gebeuren!

Blij met m’n mede-auteur, de Zweed Mats Tunehag. Een topper! Hij kent als geen ander Business as Mission wereldwijd; al twintig jaar stimuleert hij de beweging en is daarvoor constant op pad. Deze foto nam ik verleden jaar in Stockholm om het boekplan met hem te bespreken.

 

IMG_1913

Piet

Piet Brinksma (op foto) en Walter Willigenburg zijn een steun in de rug, als vrienden, en ook praktisch middels Act Foundation, zij willen eveneens een missionaire beweging katalyseren.

Piet is voorganger van Rafaël Amsterdam, en stadsbreed actief. Hij was voorzitter van Rafaël kerken in Nederland. Walter heeft ondermeer HiP (Hulp in de Praktijk) opgezet en ontwikkelt nu ‘Buurtvrij’ in samenwerking met de PKN.

 

Leuke weetjes:

– Dit najaar komt het boek uit, en gaan de NL versie zelf uitgeven.

– De eerste 225 boeken zijn besteld! Waarvan 50 door Interserve, en 100 ook voorgefinancierd door Operatie Mobilisatie.

– We willen graag korte filmportretjes van de BAM-entrepreneurs laten maken. Dat versterkt de tam-tam.

 

‘Ideas tend to get feet’ – een beweging; dat is ons gebed!

We zoeken mensen die de potentie zien van BAM, en het idee gaan introduceren binnen hun kring, kerk, kerkdenominatie, (zendings)organisatie, Bijbelschool, ondernemers- of jongerenclub. Zodat het gedachtegoed verspreidt wordt, mensen erover gaan praten, nadenken en doen. En een beweging op gang komt.

 

Op de TV:

Nog leuk om af te sluiten met bewegend beeld. De EO ‘Geloven op twee’ heeft me geïnterviewd. We voeren met ons bootje op de Maas, en bezochten Faouzi’s restaurant. Uitzending 22 oktober 2014. Ons stukje duurt 5 minuten, en te zien na 11:27 minuten. Kijk op uitzending gemist.